Verfrissende poetsles met de peuters van ’t Kasteeltje te Hoofddorp

Verfrissende poetsles met de peuters van ’t Kasteeltje te Hoofddorp

DSCN0151Om de mondgezondheid van kinderen onder de aandacht te brengen, hebben we vandaag een poetsles gegeven op een peuterspeelzaal. Door de kinderen wordt er tijdens de poetsdemo enthousiast mee gepoetst. Natuurlijk is het voor de kinderen erg leuk dat ze met een goodiebag gevuld met onder andere een tandenborstel en tubetjes tandpasta naar huis gingen.”20150907_210341

De verslechterde situatie van de kindergebitten in ons land is de aanleiding voor uitbreiding van de aandacht voor dit onderdeel van  preventie. Gebleken is dat 25% van de kinderen in Nederland zijn tanden niet of slecht poetst. Bovendien komen nog te veel kinderen niet of te laat bij de tandarts.

Ouders horen kinderen vanaf jonge leeftijd (vóór het tweede jaar) mee te nemen naar de tandarts of mondhygiënist. Over cariës hebben leerkrachten, kinderen en ouders behoorlijk wat kennis. Veel ouders weten niet dat een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist is opgenomen in de basisverzekering en dus voor kinderen tot 18 jaar gratis is.